.

Komt er 2-richtingen fietspad op de Maaswaarderweg en langs de Noorderplas???

Roermond; Betreft fietspaden langs de NOORDERPLAS

DE4E02F8-4FD0-4867-9495-B247B05EE34C

De fietsersbond Roermond zou willen dat gelijktijdig met de aanleg van een snelfietsroute Oost-West gekozen zou worden om de fietspaden op de Maaswaarderweg in de reconstructie mee te nemen.

Vanuit de maasplassen ten noorden van Roermond, Noorderplas in het gebied “de Weerd”, lopen er nu aan weerszijden fietspaden die ook door voetgangers gebruikt worden en toe zijn aan vervanging. Op veel plaatsen groeien boomwortels door het asfalt.

Omdat er vanuit de nieuwe fietspaden die waarschijnlijk op de verlaagde kanaaldijk van het Lateraaalkanaal aangelegd gaan worden het voor fietsers aangenamer word om aan de waterkant te blijven fietsen zou vanaf de Kanaalweg Oost het fietspad aan de zuidzijde van de weg “de Weerd” aangelegd kunnen worden.

Het 2-richtingen fietspad blijft dan de Noorderplas aan de waterkant volgen.

Bij Hatenboer heeft het 2-zijdig bereikbare fietspad ook meerdere voordelen namelijk dat de fietsers dan de Maaswaarderweg onder de brug aan de binnenzijde blijven volgen en alleen wanneer zij naar de kop van Hatenboer fietsen bij een nieuwe verbeterde oversteek de weg gaan kruisen.

Autoverkeer rijdt hier nog meer dan 60 km/u wat gevaarlijke situaties opleveren.

En wanneer er een fietsbrug aan de zuidzijde van de Louis Raemaekersbrug komt zouden de fietsers maar 150 meter extra hoeven te fietsen wanneer zij richting centrum van de stad fietsen.

Dat is een hele verbetering ten opzichte van het jarenlang gebruik maken van tegen de fietsrichting in fietsen met alle irritaties van dien.

noorderplas

UItwerking van prints vanaf onze fietsersbond routeplanner met onderbouwende teksten.

pdf ⋅ 1 MB

voorstel hatenboer de weerd 10052021 (1)

Download

Reconstructie N280 en fietspaden Noordplas

pdf ⋅ 894 KB

voorstel hatenboer de weerd 10052021a

Download

Categorieën