Roermond

Fietsersbond vraagt aandacht voor onveilige bocht in Roermond

Fietsersbond vraagt aandacht voor onveilige bocht in Roermond

Bij het omvormen van de Heinsbergerweg in Roermond naar een 30-kilometerweg, moet een gevaarlijk punt worden heringericht. Dat verzoek doet de Roermondse afdeling van de Fietsersbond aan de gemeente.

In de bewuste bocht op de Heinsbergerweg komt veel langzaam en snel verkeer samen. Sinds de aanleg en opening van het fietspad door het Roerdal is de verkeerssituatie er volgens de Fietsersbond Roermond alleen maar onoverzichtelijker op geworden.

Bushalte

„Jaren geleden was het een reguliere kruising, maar op een gegeven moment is de weg aangepast. Er is een bushalte vlak voor de bocht als je vanuit de stad aan komt rijden, automobilisten die richting begraafplaats willen moeten een wat lastige draai maken en er kruisen veel fietsers, vooral als scholieren van en naar Lyceum Schöndeln fietsen”, legt Reinier den Uijl van de Fietsersbond Roermond uit.

Lees verder op: www.limburger.nl

Wilt u het gehele voorstel inzien, stuur dan een mailtje naar [email protected]
En vermeld voorstel Heinsbergerweg

Categorieën