Geef de straat terug!

Actie-geefdestraatterug

Heb jij het ook ervaren? Dat in deze bizarre tijd afstand houden op straat lastig is als je wandelt of fietst? Dat komt door de keuzes die we gemaakt hebben. De coronacrisis maakt het pijnlijk duidelijk: er is te weinig ruimte op straat! En dat hoeft niet zo te zijn! Het is tijd om radicaal anders te gaan denken over de inrichting van onze straten. Teken de petitie en geef de straat terug aan de mensen. Om te wandelen, om te fietsen, om te bewegen en om te leven.

Wat kun jij doen? Het is heel simpel: teken de petitie Geef de straat terug! en laat ons weten welke straat jij terug wilt hebben. Waar bankjes moeten komen, een speelplek voor je kinderen, een grasveldje om te sporten of waar je langs winkels kunt slenteren zonder om te hoeven kijken. De straat waar jij geen auto’s meer wilt zien rijden of je fiets niet meer op de stoep wilt parkeren. Zo maken we samen een dik stratenboek dat Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, namens jou begin oktober aanbiedt aan de regering. De 150 afdelingen van de Fietsersbond overhandigen het stratenboek aan jouw gemeentebestuur. Een boek waarmee we om grote veranderingen vragen die jou letterlijk meer ruimte geven. Zo zorgen we samen voor een prettiger leefomgeving, schonere lucht en een gezonder Nederland.

Geef de straat terug!
Meer ruimte voor fietsen, wandelen en leven
Help ons om op straat meer ruimte te krijgen voor fietsen, wandelen en bewegen en vul hiernaast je gegevens in.

Wat we met jouw steun gaan doen
We bundelen alle ingezonden straten in één dik stratenboek van Nederland. Dat gaan we aanbieden aan de regering, en waar mogelijk ook aan lokale overheden. Als je aangeeft op de hoogte te willen blijven, dan sturen we je maximaal tien e-mails over het verloop van de actie en geven we tips hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw straat wordt teruggegeven aan de mensen.

Snel aan de slag?
Wil je jouw straat heel snel teruggeven aan de mensen? Verzamel dan zoveel mogelijk buren en stap naar de gemeente. Je lokale Fietsersbond kan je daarbij helpen.

Teken de petitie: Geef de straat terug!

Categorieën