De Fietsrouteplanner gaan we bijwerken, help mee!

Een oproep aan leden van de Fietsersbond

4838FF90-5571-40D7-B110-E8C7EC277798

Op basis van de gegevens in onze routeplanner hebben we een Safety Performance Index (SPI) ontwikkeld.

Met kenmerken als wegdekkwaliteit, maximumsnelheid en nog 15 andere kenmerken berekenen we een “eindcijfer” per weg hoe veilig deze weg zou zijn.

Dit gegeven tonen we op de kaart en kunnen we leveren aan overheden die hier mee aan de slag willen gaan.

https://planner1.fietsersbond.nl/editor/spi.html

Hiervoor vragen we een vergoeding, waarmee we vervolgens de routeplanner in de lucht kunnen houden en verbeteren.

De provincie Limburg wil graag met de SPI aan de slag, om te beginnen met twee trajecten (langs de N278 (Maastricht-Vaals, 30 km) en N279 (Horn-Helmond, 18 km). We hebben onze vrijwilligers opgeroepen om deze routes te controleren: ten eerste om te controleren of de gegevens die we hebben over de wegen nog up-to-date zijn, maar daarnaast omdat we met de provincie een nieuwe kenmerk ‘wegbelijning’ gaan invoeren. Dit nieuwe kenmerk wordt gebruikt om de SPI aan te scherpen, en met deze eerste proeftrajecten gaan we kijken wat het effect daarop is.

We kunnen nog wel wat hulp gebruiken. Misschien dat in jullie afdelingen nog leden zijn die het leuk vinden om hier een bedrage aan te leveren. Wat er precies gedaan moeten worden, en hoe de gegevens ingevoerd kunnen worden in ons systeem, daarvoor geven we 8 juli een online training.

Een link voor aanmelden;

https://www.fietsersbond.nl/help-mee/vrijwilliger-worden/vrijwilligers-fietsersbond-routeplanner/vrijwilligersbijeenkomsten-fietsersbond-routeplanner/

Voor wie nog niet eerder als vrijwilliger voor de routeplanner heeft gewerkt hebben we op 8 juli van 19:00 tot 21:00 een online instructiebijeenkomst. In deze training leer je hoe je informatie in de editor invoert, en zullen we specifiek ingaan op de kenmerken die bij de SPI een rol spelen (zie ook hieronder). Meld je daarvoor aan via het inschrijfformulier.

Woon je in de buurt van die twee wegen en wil je helpen? Meld je dan aan via [email protected]

Categorieën