INGEZONDEN BRIEF OVER KNELPUNTEN IN ROERMOND

Stationsplein Roermond:

De situatie voor fietsers en voetgangers op het stationsplein is vaak onoverzichtelijk, zeker nu de terrassen meer ruimte hebben gekregen.

Er staat grote ijzeren plantenbakken rond de terrassen en langs het fietspad een paar grote bakken met bloeiende planten: mooi voor het oog, maar ook gevaarlijk voor fietsers. Bovendien staan er ook regelmatig (vracht)auto’s te laden of te lossen; ter hoogte van het nieuwe Arabische restaurant liggen ongebruikte voeten van zonneschermen, op woensdag staat de biologische groenteboer er. Het fietsverkeer dat via de oversteekplaats het stationsplein oprijdt richting Hamstraat krijgt steeds minder ruimte want het moet via het verlaagde deel van het plein de Hamstraat of Kruisherenstraat in. Ik begrijp dat het een ingewikkeld punt is maar wellicht kan er met belijning iets gedaan worden om het veiliger te maken.

Verkeerslicht Schoolstraat / Godsweerdersingel.
In de Schoolstraat liggen er een heleboel detectielussen in het wegdek, maar het verkeerslicht wordt voor voetgangers en fietsers ook rood als er helemaal geen auto’s staan te wachten. Fietsers en voetgangers zijn niet altijd zo braaf dat ze geduldig wachten op groen licht. Aan de overkant – bij de uitrit van het busstation – is de zaak beter geregeld.

Fietspad Leeuwen
Ik heb al eens eerder melding gemaakt van de slechte staat waarin het fietspad tussen Zandstraat en de Buggenummerweg verkeert. Dat geldt niet alleen voor het modderige eerste stuk, maar ook voor het (te) smalle geasfalteerde stuk, waar het pad in slechte staat verkeert, er nogal wat overhangende takken zijn.

Met vriendelijke groet