INGEZONDEN BRIEF over Verkeersveiligheid rotondes Oranjelaan en kruisende wegen/straten.

Afschrift van mijn mail:

Verzonden: maandag 20 januari 2020 15:14
Aan: Bestuurssecretariaat
Onderwerp: Verkeersveiligheid rotondes Oranjelaan en kruisende wegen/straten.

Geachte wethouder

Ik wil u mijn zorg en ongenoegen mee delen over de verkeersveiligheid, complexe verkeerssituatie, fietspaden en rotondes t.a.v. de Oranjelaan en de er op uitkomende straten/wegen.

Donderbergweg-Kerkveldlaan, Lindelaan, Bredeweg, Maria Theresialaan, Florasingel, St. Wirosingel ed.

Als frequent gebruiker van de fiets (e-Bike en gewone fiets) voel ik me als 74-jarige actieve, sportieve en fitte senior: aangeschoten wild op de Oranjelaan en zeker op de rotondes.

Ik ken de gevaren en situaties zoals; hard rijden, tegen verkeer in rijden, geen voorrang verlenen, geen richting aangeven, fiets gedrag scholieren (van de omliggende scholen), maar al te goed.

Toch overkwam mij afgelopen dinsdag 14 januari 2020 een ongeluk op de rotonde Oranjelaan, kruising Donderbergweg-Kerkeveldlaan.

Op weg, vanuit de Florasingel richting Bredeweg, werd ik op het dubbele fietspad (heen en terug mogelijk) aangereden door een automobilist, die vanuit de stad afboog naar de Donderbergweg. Gewoon van de “sokken” gereden.
kon niet meer remmen, zag me te laat, of wat dan ook.

De auto raakte mij en de fiets, ik vloog door de lucht en knalde met mijn hoofd/heup op het asfalt.
Gelukkig was er toevallig een ambulance langs reed.. Werd naar het ziekenhuis gebracht, hersenschudding, hoofwond, rechteronderbeen zwaar gekneusd.

Geluk gehad, dat mag je wel zeggen. Omstanders en mensen uit de directe omgeving van de plaats des onheils gaven hun commentaar: Dit soort ongelukken gebeuren hier wel 3 keer per week, om van de bijna ongelukken maar niet te spreken.

Op exact het zelfde punt, werd afgelopen zondag 19 januari j.l. rond 15.00 uur een bejaarde fietsster ernstig gewond geraakt bij een aanrijding.

De vrouw werd op de kruising van de Oranjelaan en de Kerkveldlaan geschept door een auto. Ook zij had voorrang.

Ik hoop dat u een en ander als wethouder binnen de Gemeente Roermond ter sprake brengt.

Graag uw reactie,