CONCEPT NIEUWSBRIEF najaar 2022 in bewerking

E99E2482-FD2A-4D7A-B882-1C24065CDAEA

FIETSFLITS

https://midden-limburg.fietsersbond.nl/rollende-zaken/fietsflits/ Lees meer

Graag vertellen we in deze nieuwsbrief wat er afgelopen maanden zoal is gebeurd en nodigen we uit om alvast informatie met ons te delen voor de najaars nieuwsbrief.

concept

MEDEDELINGEN BESTUUR;
Momenten zijn er 3 vrijwilligers actief (Nelleke Verschoor, Peter van Troost en Reinier den Uijl) in Weert, Echt-Susteren en Roermond die bestuurstaken waarnemen.
We zoeken in alle plaatsen in Midden-Limburg vrijwilligers die de afdeling een warm hart toedragen en op de een of andere wijze actief willen worden.

Roermond;

We hebben tijdens het afscheid van de wethouders kennis gemaakt met wethouder Vincent Zwijneneberg die de mobiliteit voor zijn rekening neemt.
We hebben 4 augustus een afspraak op het gemeentehuis en hopen dan afspraken voor het komende jaar en jaren te maken.

Op Facebook hebben we regelmatig berichten geplaatst over ontwikkelingen op fietsgebied!
In het najaar 2021 werd door ons het HANDVAT2022 samengesteld. Een notitie die aan gemeenteraden en aan fracties die aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart meededen is gestuurd. We hopen daarmee onze stem te laten horen, ook de komende 4 jaar.
Het HANDVAT2022 is ook terug te vinden op de website.
https://midden-limburg.fietsersbond.nl/2021/05/17/gemeenteraadsverkiezingen-2022/

Momenteel staat ook nog een verbetering van het fietspad van Leeuwen richting Maashaven en DOC op de Mijnheerkensweg op het programma.
Veel komende werkzaamheden (reconstructies) staan al in het verkeersveiligheidsplan genoemd en waar we kunnen nemen we deel aan klankbordgroepen.

Swalmen;

Contact; [email protected]

Echt-Susteren;

Roerdalen;

Maasbracht;

Contact voor Echt-Susteren, Roerdalen, Maasbracht mail bij voorkeur naar [email protected]

Leudal;
In Leudal missen we momenteel een contactpersoon die ook in Leudal woont waardoor we het stukje tussen Weert en Roermond missen.
Wel vernoemingswaardig is dat de Dorpsraad Buggenum een initiatief heeft genomen om het Buggenummerveld op te waarderen. Misschien iets voor onze leden in Leudal om hier een bijdrage te leveren? https://www.dorpsraadbuggenum.nl/
Contact; [email protected]

Weert;

Contact; [email protected]

Fietsers die mee willen denken om het fietsen te stimuleren in de gemeente Roermond (en daarbuiten) zijn welkom.
Neem dan via het mailadres [email protected] contact met ons op.

Website en Facebook;
Voor het bijhouden van de website van Midden-Limburg en Facebook pagina zoeken we nog vrijwilligers die input willen leveren en teksten willen schrijven.

IMG_E7387